Технологии

AMD Ryzen надминаха пазарния дял на Intel Core процесори в основните азиатски тихоокеански пазари

19.07.2019

author:

AMD Ryzen надминаха пазарния дял на Intel Core процесори в основните азиатски тихоокеански пазари

Според Danawa Research, фирма, ръководена от Danawa, един от най-големите търговци на дребно в Южна Корея, обемът на продадените процесори AMD Ryzen надхвърли този на процесорите Intel Core само няколко дни след като новите чипове Ryzen 3000 станаха достъпни по магазините.

От понеделник (8 юли), веднага щом пазарът беше отворен ,,се видя огромен скок от 48,72% в продажбите на процесорите на AMD спрямо 28,24% от ден по-рано. Тази тенденция продължи и обемът на продадените AMD процесори надхвърли тези на Intel само два дни по-късно при 53,36% спрямо 46,64% от Intel. Не само това, но и изследователската фирма сподели статистическите данни, за броя на кликванията в техния онлайн магазин за всяка марка процесори. Същите резултати бяха съобщени и с повече потребители, които търсят и разглеждат процесорния състав на AMD. За сравнение, процесорите AMD са привлекли вниманието на до 76,95% потребители, докато само 23,05% от тях са погледнали моделите на Intel.

Другите новини идват от класацията на BCN, която събира данни от големите търговски обекти в Япония, които съобщават, че процесорите на AMD Ryzen са успели да надминат дяла на Intel и сега са 50,5% спрямо 49,5%. Това е продължаваща тенденция, като пазарният дял на Intel показва низходяща тенденция, тъй като беше на 72,1% през октомври 2018 г., а пък сега се наблюдава значителен спад.

След ,като AMD имат големи планове (след 2020 г.) с бъдещите Zen ядра и правилните състави за настолни компютри, преносими компютри, сървъри и платформи HEDT срещу отслабения Intel, който не може да се отдалечи от 14nm-овата архитектура на техните процесори, изглежда, че от AMD просто ще продължават да взимат от дяла на сините.

Източник: wccftech.com

Благодарим на Kikoncho за новината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *