Gaming Новини Игри

H1Z1 се завръща с пълна сила към корените си

11.03.2019

author:

H1Z1 се завръща с пълна сила към корените си

Season 3: The Return of the King пристигна и първото нещо, което се забелязва е ребрандирането в Z1 Battle Royale, като така за трети път се сменя името на играта (може да е на късмет).

Не само името е сменено, нов е и разработчика – NantG пое ръководството и обеща да съживи играта възстановявайки редица от старите характеристики като анимации, механика на превозни средства, оръжия и битки, и дори самата карта, за да върне играта към „дните на славата“.

Тази стратегия е доста интересна: да върнат играта обратно във вида, в който е била най-популярна и да премахнат много от промените, с които феновете не са били съгласни през последните няколко години

Изглежда нищо не е останало недокоснато, дори и потребителският интерфейс. “Първото нещо, което виждате когато си пуснете играта, са зареждащите екрани и потребителският интерфейс на преден план. Това е огромна точка от носталгията на играчите и ние знаехме, че трябва да я добавим към този ъпдейт.“ Това се казва в бележките към патч-а.

При много от оръжията са върнати първоначалните спецификации и характеристики като отскока, олюляването и скоростта на куршума. Нещата отиват и малко по-далеч. Ъпдейта премахва и “интересните места“ (т.н. “ points of interest“), които бяха добавени към картата през последните няколко години. Възстановени са също така светлините, текстурите, дърветата и пътищата във вида, в който изглеждаха по времето на H1Z1: King of the Kill (оригиналното заглавие на играта). След всичко казано до тук, това звучи като remaster…или по-скоро на обратно – de-master. Освен старите неща има и някои нови, добавени като in-match mission system, нови daily и weekly challenges и други.

Дали тези промени са достатъчни да върнат феновете на H1Z1? През първия ден на Season 3: The Return of the King в играта имаше около 13,000 едновременно играещи потребители при положение, че обикновено са около 1,500. Ще е интересно да видим през следващите дни дали интересът към играта ще се засили или вече е прекалено късно за нея.

Благодарим на Димитър Стоев за новината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *