Технологии

Intel обяви 5.0 GHz Core i9 9900KS, 10nm Ice Lake Benchmarks

27.05.2019

author:

Intel обяви 5.0 GHz Core i9 9900KS, 10nm Ice Lake Benchmarks

Intel обявиха най-важните подробности за новия си специален Core i9-9900KS процесор по време на Computex Kickoff събитието. Core i9-9900KS на Intel е осем-ядрен 16-нишков модел, който достига честоти от 5.0 GHz на всички ядра – скок с около 300 MHz над стандартния Core i9-9900K. Той също така разполага с 400MHz по-висока базова честота от 4.0 GHz.

Подобно на Core i9-9900K, 9900KS идва с прозрачна пластмасова опаковка на Intel, което означава, че няма да има комплект с охладител.

Intel също така не са разкрили ел. консумацията на чипа, но тъй като има скок в честота, това ще доведе до увеличаване на рейтинга на TDP-то (може би в обхвата от 105W). Както можем да видим в таблицата по-горе, 9900KS предлага прилично увеличение на производителността в обхвата на активните ядра, но тези честоти са със стандартни набори от инструкции.

Intel разкри резултатите от тестовете за своите 10nm Ice Lake процесори, които идват на пазара тази година, като претендират за впечатляващо подобрение на производителността с интегрираната си графична карта Gen11, която има за цел да вземе короната при вградените видеоядра от AMD. Intel предостави много референтни показатели както за работата и в графични среди, така и за AI решения, за да подкрепи твърденията си.


Резултати от тестовете:


Intel демонстрира своята VRS (Variable Rate Shading) технология – техника на фокусиране, която значително подобрява производителността и ни напомня, че интегрираната графика на AMD не поддържа VRS. Компанията показа резултати от UL Benchmarks, 3DMark и други инструменти, които подчертават 40% по-висока производителност на Gen11 с включена функция.

Intel демонстрира и редица бенчмаркове с AI-оборудвани оптимизации, които осигуряват голяма производителност. Видео ядрото Gen11 поддържа VNNI, за да се повиши производителността при AI изчисления, докато интегрираната видеокарта на AMD няма изрична поддръжка за подобренията в AI, като например собствения RoCM пакет на компанията. Intel инвестира големи средства, за да даде възможност на разработчиците да се възползват от графичния им механизъм от следващо поколение за натоварванията при AI с което казват, че през следващите години можем да очакваме широко разпространение на AI-ускорението за настолни компютри.

Източник: tomshardware.com

Благодарим на Тодор Колев за новината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *