Технологии

Нов DRAM калкулатор за Ryzen с вграден Benchmark и Stability тест

13.05.2019

author:

Нов DRAM калкулатор за Ryzen с вграден Benchmark и Stability тест

Юрий “1usmus” Bubliy, създателя на DRAM Калкулатора за Ryzen процесорите, пусна версия 1.5.0 на популярния си инструмент, който носи многобройни подобрения, включително собствения си интегриран MEMBench бенчмарк и тест за стабилност, базиран на MemTest от HCI.

Максимизирането на производителността на паметта в платформата AMD Ryzen може да бъде дълъг и светски процес. За щастие инструменти като DRAM Калкулатор практически са премахнали догадката и сложността от уравнението. Докато AMD е партньор на Bubliy, разработчикът сам създаде инструмента. Ако не сте запознати със софтуера, DRAM Calculator за Ryzen автоматично открива инсталираните модули на паметта и предлага оптимизирани настройки, за да извлечете максимална производителност.

Като се има предвид естеството на взаимоотношенията на Bubliy с AMD, експертът по памети, сподели някои прозрения за предстоящите процесори на AMD от серията Ryzen 3000 и съответния чипсет от висок клас X570. Те смятат, че DDR4-5000 ще бъде максималната конфигурируема скорост на паметта на новата порода дънни платки на AMD. В ретроспекция първите дънни платки на AMD Ryzen дебютираха с много нисък праг – DDR4-3000 до DDR4-3200. С нарастването на платформата, той се увеличи.

Докато новата версия на DRAM Calculator за Ryzen идва с множество промени и корекции на грешки, интегрираният benchmark и stability test са характеристиките, които се открояват най-много. MEMBench ви позволява да оцените и сравните съществуващата и очакваната производителност на паметта на вашата система. От друга страна, HCI MemTest ще тества стабилността на вашия овърклок върху паметта.

Version History v1.5.0.5 (May 7th, 2019)

  • Fixed crash when you click “save settings” on Main tab
  • Fixed error in the names (RRDS / RRDL), tab MEMbench
  • Updated information in the tab “About”
  • Fixed AFR save preset (3200-3333mhz)

Източник: tomshardware.com

Благодарим на Тодор Колев за новината.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *