Технологии

NVIDIA подготвят прекратяването на някои продукти от 20-тата си серия

13.07.2020

author:

NVIDIA подготвят прекратяването на някои продукти от 20-тата си серия

Тъй като бавно преминаваме към ерата на Ampere при NVIDIA GPU-тата, слуховете са, че от “зелените” започват да намаляват производството на някои от сегашните си модели.

Източниците в  Азия съобщават, че някои модели от серията NVIDIA RTX 20 са навлезли във фазата на преустановяване на производството и премахване от пазара. Според информацията RTX 2070, RTX 2070 Super, RTX 2080 Super, RTX 2080 Ti са прекратени.

Според новини от Juxun Gate, миналия четвъртък, поради недостатъчно производство, графичните карти на NVIDIA от висок клас, може да се сблъскат с недостиг поради нарастващото търсене от миньори и липса на графични чипове. В допълнение, поради въздействието на недостатъчния производствен капацитет на TSMC, е възможно RTX 2080 Super и RTX 2080 Ti да са в изчерпани количества.

В допълнение, тъй като следващото поколение RTX 30 се очаква да излезе скоро, в съответствие с установената практика, съществуващите RTX 2080 и RTX 2080 Ti карти постепенно ще бъдат изтеглени от пазара, което може също да доведе до увеличаване на цените на продуктите.

Според още един слух предоставен от IT House RTX 3080/3080 Ti e възможно да бъдат пуснати на 17 септември, но понастоящем точността на тази информация не може да бъде определена.

източник: guru3d.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *