Gaming Новини Други

Sony инвестираха $250 милиона в Epic Games

13.07.2020

author:

Sony инвестираха $250 милиона в Epic Games

Няма как да отречем, че от Epic започнаха да растат супер много напоследък. Подаряването на безплатни игри определено им помогна в съперничеството със Steam. Освен това към платформата ще бъдат привлечени и още ексклузивни заглавия. В комбинация с техния Unreal Engine и игрите, които се разработват на него, показва колко доминираща компания са Epic Games.

Може би всички тези комбинирани факти накараха Sony  да инвестират общо 250 милиона долара в Epic Games.

Изпълнителният директор на Sony Кеничиро Йошида сподели следното за това:

Мощната технология на Epic в области като графиката, ги поставя в челните позиции  при разработката на основи за игри с техния Unreal Engine. Няма по-добър пример за това от революционното забавление, Fortnite. Чрез нашата инвестиция ще проучим възможностите за по-нататъчно сътрудничество с Epic, за да доставим удоволствие и да донесем стойност за потребителите и индустрията като цяло, не само в игрите, но и в бързо развиващия се пейзаж на цифровите развлечения “,


Sony и Epic изградиха бизнес в пресечната точка на творчеството и технологиите, а ние споделяме визията за 3D социални преживявания в реално време, водещи до сближаване чрез игри, филми и музика. Заедно се стремим да изградим още по-отворена и достъпна дигитална екосистема за всички потребители и създатели на съдържание, “каза Тим Суини, основател и изпълнителен директор на Epic.

Ще бъде интересно да се види какви проекти ще бъдат направени съвместно от Epic и Sony след тази инвестиция.

източник:guru3d.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *