Технологии

NVIDIA планират да ревизират всички Ampere графични процесори с нови лимитъри за криптовалута

19.04.2021

author:

NVIDIA планират да ревизират всички Ampere графични процесори с нови лимитъри за криптовалута

Вече поне три източника потвърдиха, че NVIDIA обновява своята гама с по-нови версии на графичния процесор на Ampere. Разбра се, че NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti ще разполага с ограничител на криптовалута, точно както GeForce RTX 3060. Малко след това изтичане NVIDIA случайно пусна драйвер, който премахна ограничението на графичните карти RTX 3060, което повдигна въпроси дали все още има смисъл да се прилага същия ограничител на други SKU.

Както се оказва, NVIDIA не се отказа. Съвсем наскоро компанията обяви, че очаква приходите от Q1 от току-що обявената серия CryptoMining Processor (CMP) да се утроят. В същото време производителят разработва нови варианти на графичните процесори Ampere, които също ще разполагат с подобрен ограничител за добив, твърдят източниците.

Igor’sLAB съобщава, че по-нови версии на графичния процесор сега се изпращат на партньори за техните графични карти GeForce RTX 3080 Ti. За разлика от по-ранните ревизии, новите графични процесори имат активиран ограничител за копаене.

Когато се появи новината, че RTX 3060 скоро ще включва по-нов графичен процесор GA106-302, известен лийкър на NVIDIA @ kopite7kimi потвърди, че NVIDIA също ще актуализира своите графични процесори GA102 и GA106:

Това означава, че цялата гама ще включва по-нови ревизии с ограничител за копаене на криптовалута. Трябва обаче да се отбележи, че актуализираните графични процесори също ще имат поддръжка за ResizableBAR.

Източници твърдят, че новите ревизии на съществуващите модели трябва да се очакват през май.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *