Технологии

Според слухове, NVIDIA GeForce RTX 3050 с 8GB памет ще излезе на 27-ми януари

03.12.2021

author:

Според слухове, NVIDIA GeForce RTX 3050 с 8GB памет ще излезе на 27-ми януари

Миналата седмица беше съобщено, че NVIDIA RTX 3050 ще включва не GA107 GPU, а по-мощен GA106 процесор. Слуховете включваха също информация, че картата е планирана да стартира през второто тримесечие на следващата година, без да се споменава конкретна дата. Както се оказва, въпреки че спецификациите досега се проверяват от други източници, датата на стартиране е преместена за януари.

Твърдението идва от @hongxing2020, сравнително нов човек на сцената на GPU лийковете. Забелязва се, че този човек споделя поверителна информация като дати на пускане на предстоящи графични процесори, което е потвърдено и от други достоверни източници.

Според лийкъра първият графичен процесор Ampere на NVIDIA за настолни компютри сега трябва да излезе на 27-ми януари.

Това всъщност е трети източник, който твърди, че картата наистина се нарича RTX 3050. В този случай все още може да се появи по-мощен вариант в някакъв момент в бъдещето, но това също би предполагало, че нито една от картите RTX 3050 няма да включва GA107 GPU.

Точно вчера беше разкрито от @kopite7kimi, че картата ще разполага с 8GB GDDR6 памет. Тази информация също беше потвърдена от @hongxing2020. Говори се, че картата ще се конкурира в началния 1080p сегмент за игри, който засега не е населен с никаква модерна GPU архитектура.

източник:videocardz.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *