Технологии

PowerColor Radeon RX 6800 XT перфектната карта за 4k гейминг

22.06.2022

author:

PowerColor Radeon RX 6800 XT перфектната карта за 4k гейминг

PowerColor Radeon RX 6800 XT Red Devil е флагманът на компанията за поколението RX 6800 XT Navi 21. Той е изграден около голям охладител с три слота и три вентилатора, съчетан с голям фабричен овърклок и двоен BIOS. Извън кутията, картата работи с бууст клок от 2340 MHz, което е с 90 MHz по-високо от референтната AMD. Червеният дявол е с 16% по-бърз и с 26% по-бърз от NVIDIA RTX 3070 и RTX 2080 Ti при по-високи разделителни способности. Повишаването на производителността в сравнение с по-старите карти също е впечатляващо, тъй като е почти два пъти по-бързо от RX 5700 XT и повече от три пъти по-бързо от RX 590.

С тези стойности на производителност, Radeon RX 6800 XT е идеалният избор за 4K игри при 60 FPS. Той постигна тази оценка в почти всички заглавия. Нещата са различни, след като включите raytracing. Точно както при NVIDIA, има сериозен удар в производителността при работа с DirectX Raytracing API.

Референтният охладител на RX 6800 XT  впечатлява с добри температури и още по-добри нива на шум. Най-накрая това е голям дизайн с три слота и три вентилатора. Това определено поставя високо летвата за партньорите на AMD и техните собствени дизайни на охладители. Радиаторът на PowerColor върши чудесна работа, поддържайки картата хладна. 

AMD ни изненада с енергийната ефективност на техния нов графичен процесор Navi 21 RDNA 2, побеждавайки дори гамата Ampere на NVIDIA. Въпреки големия фабричен овърклок, PowerColor не прекалява с консумацията на енергия, типичната средна стойност за игри съответства почти точно на AMD 6800 XT. Краткотрайните пикове на мощността са малко по-високи, но не са тревожни по никакъв начин, 356 W – всеки приличен захранващ блок с мощност 650 W ще бъде достатъчен за захранване на RX 6800 XT.

Red Devil RX 6800XT е една мощтна карта, която предоставя нужната производителност да играем любимите игри на най-високите настройки, а ако и вие искате да усетите производителността на картите на PowerColor картите, ще може да го направите по време на GplayTV Gaming & Hardware WKND пловдив.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *