Gaming Новини Други

League of Legends електронни спортисти гласуваха в подкрепа на протеста

30.05.2023

author:

League of Legends електронни спортисти гласуваха в подкрепа на протеста

Играчите в северноамериканската лига на League of Legends esports решиха да проведат протест във връзка с решението на Riot Games да премахне изискването за аматьорски отбори от франчайзите. Това решение вече доведе до оттеглянето на много аматьорски отбори за лятния сезон, което ограничава възможностите за развитие на играчите, които искат да се състезават в главната лига – League Championship Series (LCS). Гласуването на играчите, проведено от LCSPA, представляващият съюз на играчите на League of Legends esports в Северна Америка, бе единодушно подкрепено.

Датата на провеждане на протеста още не е ясна, но ако няма постигнато споразумение между страните, е вероятно той да започне на 1 юни, в началото на лятния сезон (наречен “летен сплит”).

Играчите изразяват недоволството си от решението на Riot да позволи на франчайзите да не участват с аматьорски отбори в North American Challengers League (NACL). Те настояват за наличието на структурирана аматьорска конкуренция, като отбелязват, че повече от 50% от текущите професионални играчи в LCS са се развили през системата на NACL / Academy. В други региони като Европа, Китай и Корея също съществуват конкурентни лиги.

Протестът на играчите има за цел подобрение на условията за развитие, включително въвеждането на система за повишаване и сваляне между LCS и NACL, осигуряване на финансови средства за заплати в NACL и гарантирани договори за една година за играчите, които спечелят лятните финали в LCS. Riot Games и LCSPA все още не са коментирали ситуацията.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *