Gaming Новини Игри

“Hogwarts Legacy” е най-продаваната игра в света през 2023 г.

22.01.2024

author:

“Hogwarts Legacy” е най-продаваната игра в света през 2023 г.

В края на миналата година WB Games се похвалиха, че “Hogwarts Legacy” е най-добре продавалата се нова игра на 2023 г. Което заглавие обаче ще вземе короната за най-добре продаваната игра в света за 2023 не беше съвсем ясно заради “Valdur’s Gate 3”, както и последният “Call of Duty”. Е, вече е официално: “Hogwarts Legacy” е на първо място по продажби за миналата година.

2023-та беше вълшебна година за геймърите и тъжна за техните касички. Нови Zelda и Alan Wake, нов Diablo, Valdur’s Gate 3, Spider-Man 2, Super Mario Bros. Wonder и още почти толкова заглавия направиха от 2023 хитова година за гейм индустрията. Но над всички се оказва именно играта на Avalanche Studios.

Според данни на Мат Пискатела от аналитичната агенция Circana, “Hogwarts Legacy” е не само най-добре продавалото се ново заглавие на миналата година, но и най-добре продавалата се игра на годината в САЩ, където традиционно на първото място неизменно стои игра на Rockstar или последното издание на Call of Duty. Става въпрос за постижение, което не е било достигано от 2008, когато Rock Band е играта напуснала статуквото по това време. Нужно е да се направи вметката, че “Hogwarts Legacy” излезе през февруари 2023, а “Modern Warfare III” през ноември.

Източник: kaldata.bg

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *