Gaming Новини Игри

“Prince of Persia: The Lost Crown” – Новото персийско приключение

22.01.2024

author:

“Prince of Persia: The Lost Crown” – Новото персийско приключение


“Prince of Persia: The Lost Crown” вече е достъпна за играчите по целия свят, предлагайки ново приключение, изпълнено с персийска митология и история. В играта се поема ролята на Саргон, най-младият от елитните Immortals с геройски умения и растящ арсенал от времеви сили. Саргон тръгва на търсене на отвлечения принц Гасан в митичния връх Каф, разкривайки тъмната тайна на времевото проклятие.

Играта се вдъхновява от Metroidvanias и предизвиква играчите да изследват разнообразни биоми – гори, пещери, снежни върхове и други. Разработена от Ubisoft Montpellier, създателите на Rayman, тя предоставя динамично действие със зашеметяващи трудности.

Бойната система в играта се фокусира върху ясни и опростени контроли, позволяващи на играчите да изпълняват елегантни комбинации и стратегии. Играта въвежда иновативни времеви способности, като възможността за създаване на “сянка” и “превъртане”, които добавят допълнителна дълбочина и стратегия към геймплея.

“Prince of Persia: The Lost Crown” преосмисля франчайза, обединявайки персийска история и митология с аниме и супергеройски влияния. В играта се споменават исторически монарси като Ксеркс и Дарий, а арта и скулптури от старата персийска култура са изобразени в планината Каф. Музиката в играта, създадена от съставителя Samar “Mentrix” Rad, използва традиционни персийски инструменти и стилове.

“Prince of Persia: The Lost Crown” е налична за Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC чрез Epic Games Store и Ubisoft Store, и Amazon Luna, като също така е достъпна с Ubisoft+ Premium абонамент.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *